Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het ondenkbare zal dan toch gebeuren want BMW heeft zopas te kennen gegeven dat het bezig is aan productieversie van een snelle Dreier (G80) in Touring-formaat.

Het idee voor een M3 Touring is op zich niet nieuw. Ten tijde van de E46 M3 speelde M GmbH immers al met het idee voor een extra praktische M3. Met zelfs een illuster prototype als gevolg. Maar voor een of andere reden zag München geen commerciële graten in de toekomst van een M3 Touring. En dat terwijl minder logische varianten zoals de cabriolet, wel voorbij de bonentellers wisten te sluipen en de concurrentie uit Burkard Bovensiepen, Ingolstadt en Stuttgart intussen wel handig op de vraag inspeelde.

bmw-m3-touring-e46-concept

In een kort statement klinkt dat zo: ‘BMW M GmbH breidt voor het eerst het modellenaanbod uit in de premium middenklasse met de BMW M3 Touring. Op dit moment voltrekken zich de tests met een prototype bij het ontwikkelingscentrum in Garching vlakbij München. Daarna volgen circuittests op de Nordschleife van de Nürburgring.

Minimum 480 pk

De M3 Touring krijgt uiteraard dezelfde motor als de sedan en coupé en cabriolet die opnieuw als M4 door het leven zullen gaan. Alle vier krijgen ze M’s meest recente S58 twin-turbo zes-in-lijn met 480 pk in standaard trim en 510 pk in Competition-trim. Daarbij is de kans groot dat de Touring, net als de sedan, standaard achterwielaandrijving krijg en (uitschakelbare) vierwielaandrijving voor wie de Competition versie aanvinkt.

2022_bmw_m3_touring

Voor wie intussen al haastig naar zijn dichtstbijzijnde M-dealer aan het hollen zou zijn, hebben we evenwel slecht nieuws. Want de commerciële lancering van de M3 Touring laat vermoedelijk nog zo’n kleine 2 jaar op zich wachten. De lancering van de M3 sedan is dan weer voorzien voor volgende maand.

MEER LEZEN

Eindelijk productieklaar: BMW iX3

BMW steekt M5 Competition in het nieuw

Officieel: BMW 4-Reeks Coupé (2020)