Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lexus stelt op het Salon van Detroit de open conceptversie voor van zijn ravissante LC Coupé. Het productiemodel volgt in een later stadium.

De LC Coupé laat niemand onbewogen. Of het nu over zijn stijlvolle conceptlooks gaat, dan wel zijn extreem hoogstaande afwerking of welklinkende atmosferische V8 (toch wat betreft de 500), het stimulerend effect is er niet minder om.

Net als zijn meest voorname concurrenten van BMW en Mercedes zal nu ook Lexus een softtopversie op de markt brengen. Op het beurstapijt van Detroit toont het alvast een voorsmaakje van zo’n LC Convertible die zo goed als productieklaar lijkt. Ook al beschikt het model volgens Lexus nog niet over een specifiek dakmechanisme.

2019_lexus_lc_convertible_concept_08

2019_lexus_lc_convertible_concept_022019_lexus_lc_convertible_concept_01

Tot en met de A-stijl is de LC Convertible Concept gelijk aan de gesloten versie. Maar daarna zien we toch enkele fundamentele verschillen die de cabrio een gehele eigen look geven. De ruimte achterin – die sowieso al beperkt was – is vanwege de voorziene ruimte voor het (wellicht stoffen) dak nu nog wat kleiner geworden.

2019_lexus_lc_convertible_concept_07

2019_lexus_lc_convertible_concept_092019_lexus_lc_convertible_concept_03

Over het gewicht of andere cijfers zoals de koetswerkstijfheid geeft Lexus momenteel niets mee. En ook wat er precies onder de kap ligt is een goed bewaard geheim. De hybride V6 blijft sowieso beschikbaar maar de atmosferische 5.0-liter V8 zou naar verluidt op korte termijn vervangen worden door een gloednieuwe twin-turbomotor. Niet dat we vragende partij zijn. Integendeel zelfs. Want als de achtcilinder nu ergens tot zijn recht komt, dan is het wel in deze open versie.