Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) zou er normaal gezien 999 exemplaren van bouwen. Maar daar steekt de directie van Land Rover nu, tegen alle verwachtingen in, een stokje voor.

Een gelimiteerde en ultra luxueuze Range Rover tweedeurs die knipoogt naar het origineel. Het leek een home run toen Land Rover de Range Rover Coupé voorstelde op het Salon van Genève 2018. Zelfs met een prijskaartje van meer dan 250.000 euro. Maar daar heeft de leiding bij Land Rover nu dus anders over beslist. Volgens Land Rover is de beslissing genomen in het kader van de focus op de kern van het gamma, beter dan nicheproducten zoals de Range Rover SV Coupé.

2019-land-rover-range-rover-sv-coupe-7

Of dat het volledige verhaal is, is nog maar de vraag. Plausibeler is immers dat SVO de kosten voor de transformatie onderschat heeft. De met de hand gebouwde Coupé zou immers maar 2 koetswerkpanelen met de standaard vierdeurs delen. Al is het zo goed mogelijk dat niet alle 999 voorziene exemplaren een koper hebben gevonden. Een lot dat eerder al de Jaguar Project 8 te beurt is gevallen. En dat met een kleinere voorziene oplage van slechts 350 exemplaren.

2019-land-rover-range-rover-sv-coupe-5

2019-land-rover-range-rover-sv-coupe-22019-land-rover-range-rover-sv-coupe-3

Teruggevallen verkoop

Al kan de beslissing mogelijks ook te maken hebben met het feit dat Land Rover het momenteel niet zo goed doet als verwacht. Zo liep de wereldwijde verkoop afgelopen jaar terug met meer dan 13%, en moet er dus worden bespaard. Mogelijk is de Range Rover Coupé daar nu dus de dupe van. Benieuwd of het echte verhaal ooit aan het licht zal komen.