Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Afgelopen seizoen maakte Alfa Romeo een voorzichtige herintrede in de Formule 1 dankzij de samenwerking met het Zwitserse Sauber. Voor het seizoen 2019 gaan de Italianen nu een stap verder, en wordt het team omgedoopt tot ‘Alfa Romeo Racing’.

De samenwerking tussen Sauber en Alfa startte in 2018. In het afgelopen seizoen boekte het team een kleine vooruitgang en eindigde het op de achtste plaats in het kampioenschap. Frédéric Vasseur, Team Principal van Alfa Romeo Racing: ‘Het is me een genoegen aan te kondigen dat we aan het 2019 Formule 1 Wereldkampioenschap zullen deelnemen onder de Team naam ‘Alfa Romeo Racing’. Na een succesvolle samenwerking met onze titelsponsor in 2018, boekte ons team veel vooruitgang op technisch, commercieel en sportief vlak’, aldus Vasseur.

Autosalon Brussel 2019

Mike Manley, CEO van Fiat Chrysler Automobiles voegt er nog het volgende aan toe: ‘Alfa Romeo Racing is een nieuwe naam met een lange traditie in de Formule 1. We zijn fier te kunnen samenwerken met Sauber om Alfa Romeo’s traditie en technologisch meesterschap te tonen in een sport die synoniem staat voor het beste wat automobielsport te bieden heeft. Met Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi aan de ene zijde van de pitwall, en de expertise van Alfa Romeo en Sauber aan de andere zijde, zijn we klaar om te strijden.’

Formule 1 en Alfa Romeo

Amper één jaar na de oprichting van Alfa Romeo op 24 juni 1910 maakte het Italiaanse merk zijn competitiedebuut met de overwinning van de eerste regularisatierace in Modena. Een reeks overwinningen volgde, en veel top podiumplaatsen werden behaald in talrijke kampioenschappen. Ook in de Formule 1 waar het tot en met 1951 actief zou zijn. Tussen ’79 en ’85 was het Turijnse merk nog kortstondig terug dankzij Autodelta en Brabham. Maar het succes bleef uit waardoor de legende terug van het F1-toneel zou verdwijnen. Tot en met afgelopen seizoen dus.