Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bugatti’s hommage aan Jean Bugatti’s Type 57 SC Atlantic gaat door het leven als ‘s werelds duurste nieuwe auto ooit. Geen wonder dus dat hij reeds besproken is.

Terwijl mainstreamconstructeurs Genève beetje bij beetje aan verlaten zijn lijkt hun plaats te worden ingenomen door nicheconstructeurs. Nu hoort Bugatti wel tot de gevestigde waarden. Maar als het merk zijn positie bovenaan het hypercarfirmament wil behouden kan het dat maar beter goed doen. En aangezien ze dat intussen niet meer op basis van pk’s kunnen doen, doen ze het maar met de prijs. Zo zou deze one-off zijn nieuwe eigenaar (die naar verluidt Ferdinand Piëch himself is, maar liefst 11 miljoen euro hebben gekost. Plus taksen wel te verstaan. Net iets meer dan wat Rolls-Royce voor zijn one-off Sweptail vroeg.

2019_bugatti_la_voiture_noire_02

2019_bugatti_la_voiture_noire_012019_bugatti_la_voiture_noire_082019_bugatti_la_voiture_noire_03

Toch is deze ‘La Voiture Noire’ in de eerste plaats een nieuw koetswerk op basis van de standaard Chiron. Maar daar waar Bugatti bij die andere Chiron-afgeleide Divo het accent op het sportieve heeft gelegd, doet het dat hier naar eigen zeggen op het luxueuze aspect. Daarom ook dat het aantal openingen in het koetswerk visueel zijn beperkt tot absolute minimum.

2019_bugatti_la_voiture_noire_06

2019_bugatti_la_voiture_noire_072019_bugatti_la_voiture_noire_102019_bugatti_la_voiture_noire_05

Tot slot herken je La Voiture Noire nog door zijn opvallende LED-achterlichten met 3D-textuur en zijn 6 (!) individuele uitlaten die een knipoog zijn naar de zes (subtiele) pijpjes van de Type 57 SC Atlantic.