Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met een waanzinnige tijd van 6 minuten en 5,336 seconden is de puur elektrische ID.R iets meer dan 40 seconden sneller dan de NIO EP9. Alstublieft!

Een echte verrassing is het evenwel niet. Want wanneer een mastodont zoals VW ergens zijn schouders achter zet, weet je dat er geen half werk zal worden geleverd. Met zijn recordtijd van 6:05.336 snelde coureur Romain Dumas naar de snelste EV-rondetijd ooit, maar kon hij wel nog niet tippen aan de ronduit bizarre tijd van 5:19.546 die de Porsche 919 Evo afgelopen jaar liet optekenen. Al staat het nu al quasi vast dat een EV ooit sneller zal gaan dan een auto met interne verbrandingsmotor (en al dan niet hybrideondersteuning).

2019_volkswagen_idr_nurburgring_06

2019_volkswagen_idr_nurburgring_082019_volkswagen_idr_nurburgring_032019_volkswagen_idr_nurburgring_01

Voor Dumas is het het tweede record achter het stuur van de ID.R. Afgelopen jaar snelde hij met de racer immers naar de snelste tijd ooit op de Pikes Peak hillclimb. Maar daarmee is de honger van Dumas en VW nog lang niet gestild. Want de volgende recordtijd die wel eens zou kunnen sneuvelen is die van het Goodwood Festival of Speed waar Nick Heidfeld zo’n 20 jaar geleden een 41,6 s op de tabellen liet zetten achter het stuur van een McLaren MP4/13. Een tijd waar de ID.R afgelopen jaar trouwens al dicht bij wist te naderen met een 43,86 s.

2019_volkswagen_idr_nurburgring_04

2019_volkswagen_idr_nurburgring_072019_volkswagen_idr_nurburgring_05

Behalve het resultaat is Volkswagen misschien nog het meeste trots op de snelle laadtijden van de ID.R. Want waar de NIO slechts drie rondes op een dag kon rijden, kon de ID.R er ongeveer eentje per uur afwerken. Dit dankzij een snellader die de batterij van de ID.R (van niet nader genoemde capaciteit) in slechts 20 minuten zou kunnen opladen.

Al verbleekt dat in het niets met Dumas’ bijna bovenmenselijke prestatie die minstens evenveel lof en applaus waard is. Kijk daarvoor maar naar bovenstaande video!