Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lukt het in 2020 wel voor de nieuwe eigenaars van Wiesmann?

Reeds twee jaar geleden was er al sprake van een snelle wederopstanding voor het Duitse sportwagenmerk Wiesmann. Zo zou er een nieuwe deal zijn gesloten met BMW voor het gebruik van hun 4,4-liter twin-turbo V8 en  zou er een nieuw model gelanceerd worden ter gelegenheid van de toen 25 jaar lange samenwerking. Maar daarna werd het terug stil rond het merk met de kenmerkende Gekko.

Maar nu probeert het merk met zijn thuisbasis in Dülmen het dus opnieuw. Deze keer lijkt de wedergeboorte een stuk meer tastbaar dankzij ‘Project Gecko’. Een voorbode van een productiemodel dat in 2020 aan de wereld zal worden voorgesteld.

2020_wiesmann_project_gecko_01

2020_wiesmann_project_gecko_042020_wiesmann_project_gecko_05

2020_wiesmann_project_gecko_06

Veel details wil Wiesmann voorlopig niet kwijt. Behalve dan dat de gekende 4,4-liter twin-turbo V8 van BMW-makelij achter de vooras zal liggen, en goed zal zijn voor een vermogen van om en bij de 600 pk. Onder zijn nieuwe (en Chinese) eigenaars wil het merk naar eigen zeggen ook een iets toegankelijkere sportwagen maken. Makkelijker om mee te leven en dus iets comfortabeler dan voorheen het geval was.

2020_wiesmann_project_gecko_03

Zij die nu al enthousiast zouden zijn kunnen Wiesmann contacteren voor een vroeg productiemodel. Al ontbreekt het ons momenteel zelfs nog maar aan een prijsindicatie, laat staan een startdatum van de productie. Best nog even de kat uit de boom kijken dus.