Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Toegegeven, niet meteen wereldschokkend nieuws. Maar als het een vierwieler betreft van het kaliber Valkyrie maken we graag een uitzondering.

De ontwikkeling van de Valkyrie, een samenwerking tussen Red Bull Racing, Formule 1-designvirtuoos Adrian Newey en Aston Martin, lijkt misschien aan te slepen. Maar de ontwikkeling van de grensverleggende hypercar vraagt nu eenmaal de nodige tijd. De Valkyrie is immers meer dan een hoopje duizelingwekkende cijfers, maar het visitekaartje van Adrian Newey, en Red Bull Racing en Aston Martin, die na het huidige F1-seizoen elk hun eigen weg gaan.

2020_aston_martin_valkyrie_road_05

2020_aston_martin_valkyrie_road_042020_aston_martin_valkyrie_road_07

Van meet af aan waren de objectieven voor de Valkyrie – en Newey in het bijzonder – duidelijk: Ontwerp een auto van om en bij de 1.000 kg met minstens zoveel vermogen en een nadruk op downforce, en bouw op die manier de ultieme auto voor de straat als het circuit. Een uitdaging die alle partijen maar wat graag aangingen en die schijnbaar gelukt schijnt te zijn.

2020_aston_martin_valkyrie_road_01

2020_aston_martin_valkyrie_road_022020_aston_martin_valkyrie_road_06

Met zijn combinatie van een atmosferische 6,5-liter V12 met 1.000 pk, een toerenlimiet van 11.000 tpm, en de hulp van een kleine en 200 pk sterke elektromotor (die onder andere voor de achteruit gebruikt zal worden), wordt de Valkyrie iets ongezien en -gehoord. De productie van de op 150 exemplaren gelimiteerde tweezitter start normaal gezien later dit jaar, met de eerste leveringen in Q4 van 2020.

2020_aston_martin_valkyrie_road_03

Vandaar dus dat het bij Aston alle hens aan dek is om de afstelling van de Valkyrie verder te finetunen. Onder andere op straat. Een taak op de schouders van Aston Martin-testrijder Chris Goodwin (ex-McLaren) die afgelopen week nabij Aston’s testbasis in Silverstone de eerste kilometers aflegde achter het stuur van KU20ZPS, het meest vergevorderde prototype voor de straat.

MEER LEZEN

Aston Martin Valkyrie is ode aan de atmosferische V12 (+Video)

Gordon Murray geeft extra details over zijn T.50 supercar

Officieel: Aston Martin V12 Speedster