Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Waarvoor een lockdown al niet goed kan zijn.

Dat Richard – Sniffpetrol – Porter niet om een autoweetje meer of minder verlegen zit bewijst zijn gelijknamige Twitter-kanaal en website. Maar ook eerder tastbaar werk zoals Roy Lanchester’s How To Be a Motoring Journalist, dat vol (al dan niet uitgevonden) trivia stond. Voor zijn nieuwste boek ‘A Medium Sized Book of Boring Car Trivia’ predikt Porter echter alleen non-fictieve feiten. Het ene nog obscuurder dan het andere, maar daarom allerminst minder interessant.

Het idee voor het boek groeide tijdens de lockdown op Twitter en is intussen verkrijgbaar via Amazon. Een tastbare papieren versie volgt begin mei. Met een voorwoord van James May en ruim 250 autoweetjes zal je in ieder geval eventjes zoet zijn. Van Porsche dat betrokken was bij de ontwikkeling van de originele Opel Zafira, over de reden waarom Ehra-Lessien ligt waar het ligt tot het precieze bedrag dat Peugeot verloor op iedere 1007, het passeert allemaal de revue. Autofanaten die hun (minder relevante) kennis willen bijschaven doen er dus goed aan zich een exemplaar op de kop te tikken.

MEER LEZEN

Boekentips, deel 1: Road Racer en Dirt don’t slow you down

Gordon Murray presenteert: One formula, 50 years of car design’

Boekvoorstelling: #BelgianRoads