Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het mag een klein wonder heten dat de nieuwe 911 dan toch nog een handbak heeft gekregen. Deze telt opnieuw 7 verzetten, maar werd verder fijngeslepen voor een optimale gebruikservaring.

Starten doen we echter met slecht nieuws. Want de kosteloze handbakoptie is er enkel voor de Carrera S en vierwielaangedreven versie Carrera 4S. Dat wil zeggen dat een handgeschakelde 911 nu minstens 125.000 euro kost. En dat is uiteraard voor je aan de lange en smakelijke optielijst begonnen bent.

2020_porsche_992_handbak_manual_01

Wie voor de 45 kg lichtere handbak kiest krijgt er meteen wel het Sport Chrono-pakket bij, net als  Porsche Torque Vectoring (PTV), een Sport-stand voor het Porsche Safetey Management (PSM) en een handige rijmmodischakelaar op het stuur. Daardoor sprint de versie met drie pedalen nog steeds in 4,2 s naar de honderd en naar en autobahnvriendelijke topsnelheid van 308 km/u. Youtuber (en Porschist) Nick Murray kon de 992 met handbak reeds testen en kwam terug met volgend videoverslag.

InnoDrive

Samen met de configureerbaarheid van de handbak introduceert Porsche ook nog enkele andere zaken op de 911 zoals InnoDrive, een systeem dat de PDK- automaat met dubbele koppeling nog efficiënter maakt door de gekozen versnelling af te stemmen op de navigatiesoftware, en een hydraulische (en zelflerende) liftfunctie voor de neus die eveneens gekoppeld is aan de navigatiesoftware. Een handige feature waarmee eerder al de Corvette C8 naar buiten kwam. Zelf een (handgeschakelde) 911 configureren doe je via volgende link.

MEER LEZEN

Porsche veilt allerlaatste 911 Speedster met bijpassend horloge voor het goede doel

Officieel: Porsche 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0

Reportage: Porsche & Coffee, 1 mei Leuven