Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche heeft de standaarduitrusting en optielijst van zijn elektrische Taycan sedan terug wat langer gemaakt. Interessante nieuwigheden voor modeljaar 2021 zijn een head-up display, smartlift-functie, plug & charge functionaliteit en een 22 kW sterke on-board charger.

Behalve de nieuwe functionaliteiten heeft het ook verder gesleuteld aan het prestatiepotentieel van de meest snelle versie, Taycan Turbo S. Daardoor sprint deze, met hulp van de launch control nu 9,6 s naar de 200 km/h. Zo’n 0,2 s sneller dan voordien het gevoel was. De kwartmijl legt de Turbo S nu af in 10,7 seconden. 0,1 s sneller dan voordien.

2019_porsche_taycan_4s_03

Daarnaast heeft Porsche de optielijst terug wat langer/interessanter gemaakt. Meest opvallende nieuwigheid is een gekleurd head-up display dat is ingedeeld in een hoofddeel, een statusdeel en een deel voor tijdelijke elementen zoals telefoongesprekken of spraakcommando’s. Ook een navigatieweergave, een vermogensmeter en een door de gebruiker bepaald scherm kunnen worden geselecteerd.

Controversiële nieuwigheid

Andere nieuwe opties zijn een Smartlift-functie waarbij de Taycan met hulp van GPS automatisch omhoog gaat op bepaalde terugkerende delen, zoals verkeersdrempels of op de oprit van een garage, en een meer krachtige 22 kW sterke on-board charger. Daarmee laadt de batterij dubbel zo snel op dan wat nodig is met de standaard 11 kW-lader voor wisselstroom.

Een meer controversiële nieuwigheid zijn de zogenaamde Functions on Demand (FoD), waarmee bepaalde opties vanop afstand kunnen geactiveerd worden tegen betaling. Denk aan zaken zoals Power Steering Plus, Active Lane Keep Assist of Porsche InnoDrive. Al kan dat net zozeer worden uitgebreid naar bijvoorbeeld zetel- en/of stuurverwarming of andere opties.

2021_porsche_taycan_01

Tot slot zal de optielijst van de Taycan modeljaar ’21 nog een 7-tal nieuwe koetswerkkleurtjes sieren, waaronder Mahogany Metallic, Frozenberry Metallic, Cherry Metallic, Coffee Beige Metallic, Crayon, Neptune Blue en Ice Grey Metallic. En ziet het de toevoeging van Carbon Sport Design Pack met onder andere koolstofvezel inzetstukken onderaan het front en in de dorpelbekleding en koolstofvezelvinnen op de achterdiffuser. Digitale radio is voortaan standaard.

De vernieuwde Taycan kan vanaf half september worden besteld en de eerste exemplaren zullen vanaf half oktober bij de dealers staan.

MEER LEZEN

Porsche lanceert Taycan 4S met 463 km rijbereik

Porsche toont het interieur van de Taycan

Porsche bevestigt specs van zijn elektrische Taycan