Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Waar een zoekertje van bijzondere Esprit Turbo al niet goed voor is.

Afgelopen mei sierde er een bijzondere Lotus Esprit Turbo de internationale zoekertjes. In het bijzonder betrof het wijlen Lotus-stichter Colin Chapman’s laatste dienstwagen. De Turbo S3, die nog steeds in erg goede staat verkeerde, was echter om nog meer redenen bijzonder.

2020_lotus_esprit_certificate_of_provenance_04

Chapman had de Esprit door zijn ingenieurs laten aanpassen met unieke opties zoals een verlaagde ophanging, betere remmen, stuurbekrachtiging, BBS Mahle-velgen, aangepast koetswerk voor minder windgeluid, een in de dakhemel gemonteerde Pioneer-audiosysteem en een specifieke pollenfilter om Chapman’s hooikoorts te helpen tackelen.

2020_lotus_esprit_certificate_of_provenance_05

De Esprit, die naar verluidt voor om en bij de 100.000 pond geadverteerd stond, heeft intussen zijn weg teruggevonden naar Lotus’ eigen collectie en introduceert nu het vernieuwde Certificaat van herkomst of Certificate of Provenance. Het bewuste certificaat, dat voor elk model en uitvoering beschikbaar is, bundelt het bewuste certificaat met daarop onder andere de bouwdatum, originele specificatie en kleurstelling. Maar ook extra informatie over de aandrijflijn en de oorspronkelijk dealer.

2020_lotus_esprit_certificate_of_provenance_06

2020_lotus_esprit_certificate_of_provenance_072020_lotus_esprit_certificate_of_provenance_09

Bij ieder certificaat krijg je ook nog enkele goodies zoals een aluminium plaatje gegraveerd met de naam van de eigenaar, een sleutelhanger, een carbon bladwijzer, 4 specifieke badges en een Lotus balpen. Kostprijs voor dat alles? Zo’n 170 pond of 190 euro, plus verzendkosten.

MEER LEZEN

Kies Maar: GMA T50 of Lotus Evija

Lotus lanceert digitaal dashboard voor Elise en Exige

Officieel: Lotus Exige Sport 410 20th Anniversary